Zomerbanden bij Carservice de Vries

Geef je auto de boost die het verdient met een setje nieuwe zomerbanden. Deze banden staan bekend om hun lichte structuur, wat je snelheid op de weg aanzienlijk verhoogt. Bij temperaturen boven de 7°C zijn ze niet alleen een slimme keuze voor snellere ritten, maar helpen ze je ook om brandstof te besparen. Bij Carservice de Vries hebben we een uitgebreid assortiment zomerbanden die bij iedere rijstijl, auto en budget passen.

Voordelen van Zomerbanden bij Carservice de Vries

Het grootste voordeel van onze zomerbanden is de vermindering van het rijgeluid. Dat komt omdat ze lichter zijn dan winterbanden, vooral door het gebruik van synthetisch rubber. Dit materiaal is niet alleen voordeliger, maar zorgt er ook voor dat je auto sneller is en dat scheelt uiteindelijk in je portemonnee.

Veiligheid staat altijd voorop, of je nu voor zomer- of winterbanden gaat. Hoewel winterbanden robuust en betrouwbaar zijn, bieden zomerbanden boven de 7°C aanzienlijke voordelen. Ze verminderen wrijving en slijtage door een kleiner contactoppervlak met de weg. Daarnaast is het synthetisch rubber van zomerbanden beter bestand tegen de hitte dan het natuurrubber van winterbanden.

Let op de Profieldiepte van je Banden

Het is belangrijk dat zomerbanden minimaal een profieldiepte van 1,6 millimeter hebben. We raden bij Carservice de Vries aan om je banden te vervangen als de profieldiepte 2 millimeter of minder is. Een nieuwe zomerband heeft meestal een diepte van ongeveer 8 millimeter. Ben je niet zeker over de staat van je banden? Kom dan gerust langs voor advies.

Banden Voor Elk Weertype

Veiligheid begint waar uw auto de weg raakt. Voor de beste banden voor elk seizoen, bel ons. Wij adviseren u graag over de optimale keuze voor uw auto.